Berkefeld PurBev® Carbon Filter

Filtr z węglem aktywowanym w konstrukcji higienicznej

Filtr węglowy BERKEFELD PurBev® jest filtrem z węglem aktywnym, zaprojektowanym zgodnie zgodnie wytycznymi w zakresie higienicznej konstrukcji. Stosowany jest do uzdatniania lub odchlorowania wody lub kondensatu w procesach produkcji żywności i napojów.

Przegląd

Zalety

  • Optymalna jakość i bezpieczeństwo produktu dzięki zminimalizowaniu zagrożeń mikrobiologicznych
  • Bezpieczne i skuteczne czyszczenie
  • Łatwy demontaż orurowania frontowego dla wygodniej konserwacji
  • Ekonomiczna i skuteczna eksploatacja: minimalna utrata wody podczas płukania wstecznego i dezynfekcji
  • Długa żywotność ze względu na zastosowanie wytrzymałych materiałów wysokiej jakości
     

Wydajności

Nominalne przepływy: 5 – 150 m³/h na jednostkę

 

Konfiguracje:

  • Pojedyncza – Wielokrotna – Połączenie Duo (Lead-lag)
  • Sterylizacja gorącą wodą lub parą
  • Wewnętrzne lub zewnętrzne płukanie wsteczne
  • Praca manualna lub automatyczna
  • Zintegrowany „polisher”


Standardowe wyposażenie:

  • Higieniczne orurowanie frontowe o przejrzystej konstrukcji ze stali 316L DIN 11850-2 z zamontowaną armaturą i wstępnie zamontowanym oprzyrządowaniem
  • Gwarantowane pełne odpowietrzanie
  • System sanityzowany gorącą wodą/parą
  • Komponenty dopuszczone przez EHEDG
  • Dostosowany do aplikacji EBCT ( Empty Bed Contact Time)
  • Wysokiej jakości węgiel aktywowany przemywany kwasem kokosowy (jakość produktów spożywczych)
  • Sterylne zawory pobierania próbek 
  • 60 dysz/m² zgodnie z DIN 19605
  • Ekspansja złoża filtracyjnego podczas płukania wstecznego min. 25%

Opcjonalnie

Dostępne są opcjonalne konfiguracje filtrów, rurociągów, oprzyrządowania i sanityzacji. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.

Zastosowanie

Zastosowania

  • Usuwanie chloru i redukcja chloramin
  • Poprawa/usuwanie zapachów i barwy
  • Usuwanie śladowych ilości związków antropogenicznych (środki słodzące, leki, pestycydy itd.)
  • Redukcja THM i produktów ubocznych dezynfekcji
  • Usuwanie śladowych ilości związków organicznych
  • Redukcja DOC/RWO (np: kwasów humusowych)
  • Poprawa smaku